7 Eylül 2009

cunda...

deniz'i bursa'ya dilek'i istanbul'a yolladıktan sonra akşam otobüsümüze kadar cunda ve ayvalık'ı tavaf etmeye karar verdik ilkay'la. ilk durağımız tabi ki cunda oldu...

cunda ayvalık'a göre çok turstik bir yer. ayvalık içerisinde tekne turu satmaya çalışanlar hariç turist için cazgırlık yapan pek yok. ama cunda da herkes bağırıyor: sakızlı dondurmaaaa, rakı-bağğğğğğğlık, ayvalık tostuuuu, sonsuz mezeeee, vs.. hediyelik eşya pazarı vs. cundanın sokakları ayvalık'a göre bir hayli ıssız. ve evler daha köhne. aslında garip. daha turistik oysa..




taksiyarhis kilisesi ilk durak. önce onu görmeye gidiyorsunuz fakat bir tabela görüyorsunuz: yıkılma tehlikesi yüzünden içeri girmek tehlikeli ve yasaktır. bunu daha önce tekne gezisinde geldiğimizde gördüğümüz için yine gitmedik oraya. ama bizi adaya getiren taksicinin tavsiyesiyle yukarıya değirmene çıktık. ve bolca sokak gezdik. burada çok fotoğraf göremeyeceksiniz maalesef. çünkü fotoların çoğu hdr için ayrıldı. ve daha önemlisi cunda'yı gezerken çoğu zaman ilkay aldı sazı eline :)


taş kahve.. burası ünlü bir yermiş. kıyıda bir kahve. içerisi vitraylarla bezeli. ama çay 50 kuruş :)
.


güneş saati. doğruyu gösteriyor gerçekten de :)


acıktık. ayvalık tostunun yanında bira olur mu siz karar verin...

rüzgar kuzeye doğru esiyor...

not: umarım ilkay şu üşengeçliğini yener de bir blog kurar. yoksa göremeyeceksiniz hiçbir şeyi...bastırın millet !!!

/ 30 agu 09

Hiç yorum yok: